Project: 1702_RAD
Name: GENEVIE
Client: Ville de Genève
Size: 700’000 m2
Location: Geneva, Switzerland
Date: 2017
Status: Competition
Program: Public
Collaborators: GVA²
Team: Alexander Hertel, Christopher Tan, Eric Nardini, William Schindler
Text: The project in 5 points:
The waterfront is separated into 2 space : the small and big waterfront
–  The small  waterfront  dedicated  to  professional activities and urban bathing
The big waterfront dedicated to all users
Value existing elements such as the Jardin Anglais, jardin du Palais Wilson, the CGN and Neptune boats as well as the addition of the pointe de la Perle du Lac with a museum dedicated to the international organisations in Geneva
Development in phases that corresponds to geographical segments in order to promote an autonomy of execution
Floating rafts allow to activate the waterfront (creation of ephemeral events such as festivals, theatres, bridges and additional viewing platforms for Geneva’s annual Fireworks)
The modifications are minimized and segmented to rationalize and sub-divide the costs and allow  a  flexible  building schedule.